EHBO: weet jij wat je moet doen?

Weet jij wat je moet doen bij bewusteloosheid of een hersenschudding? Kun jij jouw kind, vader, moeder of collega helpen als dat nodig is?
Zorg dat je weet wat je moet doen!!!
Bij een ongeval ben jij er immers als eerste bij.....

Misschien behoort u wel tot de mensen die het liefst snel verder surfen als het over ongelukken gaat. Maar wist u dat veruit de meeste van de 4.000.000 ongelukken per jaar in Nederland op het werk, tijdens sporten of thuis gebeuren? En wat is het dan geweldig als je weet wat je wel of niet moet doen.

Eerst Hulp Bij Ongelukken oftewel EHBO is een routine. Net als je rijbewijs, je haalt een diploma en daarna doe je ervaring op.
Het routine verkrijgen voor het autorijden is makkelijker te realiseren dan de routine voor de EHBO. Na het behalen van het EHBO diploma worden er jaarlijks lessen gegeven waarbij gericht een aantal vaardigheden bijgehouden worden.
Een EHBO'er leert wat te doen en misschien nog belangrijker wat hij niet moet in het geval van een ongeluk(je). Hij pakt aan en raakt niet in paniek. Denk aan de gevallen waarbij iedereen staat toe te kijken en niemand wat doet. De EHBO'er wordt ook getraind in het nemen van overwicht.

In deze tijd waar EHBO posten gesloten worden, boetes voor onterecht bezoeken van ziekenhuizen geheven worden en eigen risico's steeds hoger worden is het eigenlijk een "must" om verstand van eerste hulp te hebben.

Stel je voor dat je naaste iets krijgt en je weet niet wat je moet doen, dat wil je toch niet meemaken!
Kortom, zet die stap en wordt EHBO'er.

 

Zorg dat je weet wat je moet doen

Volg een EHBO cursus bij jou in de buurt zodat je weet wat je moet doen in een noodsituatie.
Bekijk hier de aangeboden cursussen bij EHBO vereniging Onderbanken.