Reanimatie / AED

In Nederland worden wekelijks ruim 300 mensen getroffen door een hartstilstand. Hoe sneller een slachtoffer kan worden geholpen, hoe groter de overlevingskans. Om ervoor te zorgen dat naast de professionele hulpverlening ook anderen snel hulp kunnen bieden, hangt er in veel openbare ruimtes een Automatisch Externe Defibrillator. Met een AED kan middels een elektronische schok het hart weer op gang worden gebracht. In de cursus Reanimatie en gebruik van AED leert u naast het uitvoeren van de reanimatie hoe u op een veilige en verantwoorde manier de AED gebruikt.

In deze praktijkgerichte cursus Reanimatie en gebruik AED leert u hoe u iemand met een circulatiestilstand zo effectief mogelijk kunt helpen om de overlevingskans van het slachtoffer te verhogen. Naast een training op het gebied van hartmassage en beademing krijgt u ook instructies over de AED (Automatische Externe Defibrillator). Met dit apparaat geeft u het slachtoffer een kleine elektrische schok waarmee het hart weer op gang kan worden gebracht. Hierdoor worden de overlevingskansen van het slachtoffer aanzienlijk vergroot.

 

Doelgroep

De opleiding is bestemd voor iedereen vanaf 15 jaar die wil leren op een correcte wijze gedurende een reanimatie een Automatische Externe Defibrillator (AED) te bedienen.

Inhoud van de cursus

  • Werkwijze AED

  • Management van reanimatie en gebruik AED

  • Praktisch oefenen met diverse AED's

 

Cursusduur

4 uur (incl. examen)

 

Cursusprijs

€ 35,-- (per persoon)